انواع روغن های گیاهی از نظر روش روغن گیری
روغن های گیاهی طبیعی در دو نوع اشباء و غیر اشباء در بازار عرضه می گردند. برای گرفتن روغن برخی از گیاهان از حلال های شیمیایی استفاده می گردد. روغن گیری برخی از گیاهان مانند زیتون و نارگیل خیلی پیچیده نیست و لی روغن گیری کانولا نیاز مند طی شدن فرایند خاصی است.
بیشتر روغن های خوراکی موجود در بازار به روش شیمیایی هگزان تولید می شوند.
برای خارج نمودن حلال های مورد استفاده در رایند روغنگیری باید مرحله های زیادی طی شود.
روغن های موجود در بازار مرحه سفید شدن و بو زدایی را نیز طی نموده اند تا طعم و ظاهر آن ها به اصطلاح مشتی پسند گردند.
روغن تصفیه شده و تصیه نشده
رنگ روغن تصیه نشده کدر بوده و ته ظرف این روغن های رسوب جمع می گردد.
رنگ و طعم روغن تصفیه نشده شباهت زیادی به میوه و گیاه اصلی خودش دارد. روغن های تصفیه نشده بسیار مغذی تر از نوع دیگر است ولی به علت داشتن ذرات جامد و ریز مغذی دارای ماندگاری کمتری است.
راحت ترین روش استفاده از روغن تصیه نشده به صورت خام و استفاده در انواع سالاد ها است.
روغن تصفیه شده دارای طرفدار بیشتری است مخصوصا برای استفاده در آشپزی زیرا بعد از حرارت بازهم قابل استفاده است.
روغن های مورد استفاده در رژیم ضد چربی
افرادی که دارای مشکل کلسترول هستند از مصرف روغن و چربی نگران می شوند.
ولی نیاز نیست به صورت کلی همه روغن ها را از رژیم غذایی حذف نمود زیرا می توانید روغن های گیاهی دوستدار قلب را جایگزین چربی های حیوانی و اشباء شده نمایید.
اگر در آشپزی از روغن های گیاهی غیر اشباء استفاده نمایید می توانید از بروز کلسترول بالا و امراض قلبی در آینده جلوگیری نمایید.
به گفته متخصصان تغذیه تقریبا تمام روغن های گیاهی برای جلوگیری از بالا رفتن کلسترول مفید هستند البته بجز روغن نارگیل.
روغن زیتون جزو بهترین روغن های طبیعی و گیاهی برای سلامت قلب و کاهش کلسترول می باشد.