روغن زیتون فرابکر چیست؟
روغن زیتون فرابکر یکی بهترین نوع روغن زیتون می باشد. این روغن تمام خواص و ویتامین های زیتون رادارد و برای سلامتی بسیار مفید است.
روش های مختلفی برای استخراج روغن زیتون وجود دارد.
روش استخراج روغن زیتون بر روی کیفیت این روغن تاثیر گذار است.
کیفیت روغن های موجود در بازار بر اساس میزان اولئیک اسید آن و فقط در آزمایشگاه تعیین می گردد.
انواع روغن های زیتون موجود در بازار
روغن زیتون فرابکر: این نوع روغن بهترین کیفیت روغن زیتون را دارد.
اولئیک اسید آن کمتر از مقدار ۱ است.
در روش استخراج روغن زیتون فرابکر فقط از روش مکانیکی استفاده شده و مواد شیمیایی و گرما دخالتی نداشته است.
نکته مهم اینست حداکثر که ۲۴ تا ۴۸ ساعت بعد از برداشت زیتون باید حتما روغنگیری انجام شود تا بتوان روغن زیتون فرابکر تولید گردد.
روغن زیتون بکر: روش روغنگیری مانند روغن زیتون فرابکر می باشد.
تفاوت اصلی آن میزان اولئیک اسید آن است. طعم این روغن از نوع فرابکر ملایم تر می باشد.
همچنین روغن زیتون بکر و فرابکر تصفیه نشده می باشند.
روغن زیتون خالص یا معمولی: برای تولید این محصول از مواد شیمیایی و گرما استفاده شده است.
کیفیت آن کمتر از روغن زیتون بکر می باشد و برای پخت و پز مناسب است.
روغن تفاله زیتون یا پومیس: این روغن از تفاله های زیتون و با حلال های شیمیایی بدست می آید و برای سلامتی انسان بسیار مضر است.
روش های تشخیص روغن زیتون فرابکر:
روش آزمایشگاه: مطمئن ترین روش برای تشخیص انواع روغن زیتون از طریق آزمایشگاه می باشد که در آن میزان اسید اولئیک روغن سنجیده و نوع آن تشخیص داده می شود.
روش سنتی: خیلی قابل اعتماد نیست.
وقتی در ظرف روغن زیتون فرابکر باز می شود بوی علف تازه می دهد.
یک قاشق روغن زیتون را دردهان ریخته و بچرخانید. سپس به همراه هوا روغن را ببلعید. در ابتدا مزه تلخی و سوزش در گلو ایجاد می شود و حالت سرفه پیدا می کنید.
ولی بعد از کمی وقت مزه بسیار خوبی در دهان ایجاد می شود.
در تولید روغن بنفشه پایه زیتون سعی شده از بهترین نوع روغن زیتون خوراکی رودبار استفاده گردد.
زیرا علاوه بر روش تولید، کیفیت مواد اولیه بر کیفیت روغن های گیاهی تاثیر بسزایی دارند.